Tips voor gebruik

Tips voor gebruik


Het beladen van uw dakkoffer Naar boven
Het laden van uw dakkoffer is van groot belang, niet alleen om de ruimte optimaal te benutten, maar ook voor uw veiligheid en die van anderen.

 • Check de maximale daklast van uw auto alvorens een box te beladen. Het gewicht van de box, dragers en bagage mag de maximale daklast niet overschrijden
 • De belading van de dakkoffer moet zo gelijkmatig mogelijk worden verdeeld.
 • Zorg ervoor dat de lading tijdens het rijden niet kan schuiven. Gebruik hiervoor de bijgeleverde spanbanden (niet bijgeleverd bij Hapro Roady).
 • Belaad de dakkoffer niet te hoog, zodat het deksel gemakkelijk te sluiten is.
 • Plaats de zwaarste bagage in de box zo veel mogelijk boven de dragers in het midden van de box
 • Wanneer u bagage met scherpe, uitstekende randen vervoert, dek deze dan goed af om beschadigingen aan de dakkoffer en overige bagage te voorkomen.
 • Plaats in de dakkoffers zo veel mogelijk lichte spullen. Stop de zwaarste spullen in de kofferbak van uw auto. Zo houdt u het zwaartepunt het laagst, iets dat het rijgedrag ten goede komt.

De invloed van een dakkoffer op het rijgedrag van uw auto Naar boven
Een dakkoffer kan het rijgedrag van uw auto beïnvloeden. Let tijdens het rijden met name op de volgende punten:

 • gevoeligheid voor zijwind
 • bochten
 • remgedrag
 • verhoging van uw auto met ongeveer 60 centimeter (dakdragers + autodakkoffer);

Controleer voor het rijden of alles goed bevestigd is en of de dakkoffer goed is afgesloten. Bij langere ritten raden wij ook aan om tussentijds te controleren of de dakkoffer nog stevig bevestigd is. Wij adviseren u uw rijgedrag en snelheid aan te passen.

Tip: Verwijder de koffer als u deze niet gebruikt. Zo bespaart u brandstof.

 


Het opbergen van uw dakkoffer Naar boven
Er zijn verschillende manieren om uw dakkoffer op te brengen. U kunt de dakkoffer op zolder of in uw garage bewaren, maar u kunt er ook voor kiezen middels een dakkofferlift, de dakkoffer aan het plafond van de garage te bevestigen. We raden u wel aan de koffer altijd even schoon te maken en de sloten en de scharnieren te smeren.

 


Onderhoud van uw dakkoffer Naar boven 

 • Gebruik schoon water en eventueel een auto-shampoo om uw dakkoffer te reinigen.
 • Gebruik nooit een poetsmiddel, olie of oplosmiddel. Gebruik ook nooit een alcohol, chloor of ammoniak houdend schoonmaakmiddel. Deze beïnvloeden de samenstelling van het kunststof en leiden tot onherstelbare beschadigingen en/ of verkleuringen.

Behandel de sloten regelmatig met siliconenspray of een ander smeermiddel.


Montage van uw dakkoffer Naar boven
Uiteraard wordt bij elke Hapro dakkoffer een handleiding geleverd waarin u precies kunt terugvinden hoe de dakkoffer op de juiste manier op de dragers te monteren. Een aantal belangrijke tips vooraf:

 • Zorg ervoor dat de dakkoffer midden op de dragers staat. Zo wordt het gewicht van de box het meest gelijkmatig verdeeld.
 • Houdt rekening met het openen van uw achterklep.
 • Monteer de dakkoffer zodat hij parallel aan het wegdek op de auto ligt, om te voorkomen dat er opwaartse druk komt tijdens het rijden.
 • Zorg ervoor dat de dakkoffer recht op de auto bevestigd is, zodat de koffer een minimale invloed heeft op het rijgedrag.

De Hapro Zenith en Hapro Traxer zijn beide uitgerust met het nieuwe en unieke bevestigingssysteem, Premium-Fit! Met dit systeem monteert u uw autodakkoffer letterlijk en figuurlijk in een handomdraai veilig en solide op uw autodak. Daarnaast is de Hapro Probox uitgerust met het gepatenteerde Easy- fit montagesyteem. Indien u beschikt over aluminium dragers met een T-profiel, informeert u dan bij ons naar de speciale bevestigingsset.

 


Allesdragers Naar boven
Gebruik de autodakkoffer alleen in combinatie met internationale gecertificeerde allesdragers. De dakkoffer mag niet schuin en niet achterste voren op de allesdragers worden gemonteerd.

 


Hapro Zenith en Hapro Traxer 
Dankzij het nieuwe en unieke bevestigingssysteem; Premium-Fit kunnen de buizen van de dakdragers een breedte van tot wel 95mm en een hoogte van 38 mm hebben De afstand tussen de dakdragers moet bij voorkeur minimaal 64 cm en maximaal 95 cm bedragen.

 


Hapro Probox 
De buizen van de dakdragers kunnen een breedte hebben van 74mm en een maximale hoogte van 40 mm. Indien uw dakdragers hoger zijn dan 40 mm, zijn er speciale verlengde beugels leverbaar. De afstand tussen de dakdragers moet bij voorkeur minimaal 70 cm en maximaal 95 cm bedragen.

 


Hapro Roady
De buizen van de dakdragers moeten een breedte hebben van ten hoogte 56 mm en een hoogte van 30 mm of minder. De afstand tussen de alles dragers moet minimaal 70 cm bedragen.

 


Op uw vakantie bestemming Naar boven
Aangekomen op de vakantiebestemming kunt u overwegen de dakkoffer van het dak te halen. U heeft dan een extra bergruimte voor speelgoed e.d. naast de caravan of tent. Bovendien gebruikt u tijdens de vakantie geen extra brandstof.

 


Sleutel kwijt Naar boven
Noteer uw sleutelnummer op uw gebruiksaanwijzing en/ of bij uw autopapieren. Dit nummer zal het bijbestellen van een sleutel versnellen. Bij ons kunt u eenvoudig op www.haproserviceonderdelen.nl of door op onderstaande afbeelding van de service onderdelen site te klikken een nieuw setje sleutels nabestellen.

 


Veilig vervoer van goederen. Naar boven
Volgt u bij het bevestigen van uw autodakkoffer de montage-instructies nauwkeurig op. Gebruik uw dakkoffer niet alvorens alle onderdelen zijn gemonteerd conform de instructies. Controleer voor het wegrijden altijd of het deksel goed is gesloten. Zorg dat uw dakkoffers altijd volgens het montagevoorschrift is bevestigd.

 

Indien u een tip heeft die u graag met andere dakkoffergebruikers wil delen, stuurt u dan gerust een mail naar info@haprodakkoffers.nl. Wij zorgen dat uw tip hierboven geplaatst zal worden.

 

Terug

 

Onze service
Het service concept van Hapro Dakkoffers
Veilig betalen en data privacy