Belangrijk

Belangrijke aspecten bij uw besluit!
HIT Roofboxshop wil ervoor zorgen dat u volledig geïnformeerd bent over de belangrijkste aspecten van een dakkoffer. Daarom adviseren wij u om onderstaande belangrijke informatie aandachtig te lezen voordat u overgaat tot de aanschaf van uw dakkoffer. Door middel van deze informatie kunt u namelijk eenvoudig uw wensen en behoeften bepalen.


Prijs
Het is logisch dat de prijs vaak het eerste is waar men naar kijkt bij de aanschaf van een dakkoffer. Uit marktonderzoek is echter gebleken dat een dakkoffer veelal voor het leven wordt aanschaft. Een dakkoffer is geen product dat om de 2 of 3 jaar vervangen wordt. Vaak blijkt dat als de consument in eerste instantie heeft gekozen voor een goedkopere dakkoffer deze na een aantal jaren niet meer aan de gestelde eisen voldoet. Hierdoor is men genoodzaakt de dakkoffer te vervangen. Een dakkoffer die aan de hieronder omschreven belangrijke aspecten voldoet is echter een aankoop voor het leven. Laat u dus niet uitsluitend leiden door de prijs.


Veiligheid
Veiligheid is altijd het aller belangrijkste. U en uw gezin moeten veilig en rustig kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Dit kunt u doen door een dakkoffer aan te schaffen die aan alle veiligheidseisen voldoet. U kunt de dakkoffers die aan deze veiligheidseisen voldoen herkennen aan het TÜV keurmerk. Een dakkoffer die het TÜV keurmerk heeft verkregen is onderworpen aan uitgebreide testen. Wilt u volledige zekerheid kijk dan of er nog andere aanvullende testen zoals City crashtesten, stabiliteitstesten, triltesten, watertesten en windtunneltesten zijn uitgevoerd. Naast het TÜV keurmerk kunt u controleren of de dakkoffer die u wilt kopen ook voldoet aan de ISO 11154 norm. Is een dakkoffer ISO 11154 gecertificeerd dan voldoet hij al aan de allerstrengste kwaliteit- en veiligheidseisen die in de toekomst van kracht zullen gaan.


Materiaal en kunststof
Dakkoffers zijn op het eerste gezicht eenvoudige producten; twee stukken kunststof samengevoegd met schanieren en knikveren. Echter het is van wezenlijk belang welke materialen er gebruikt worden, niet alleen om aan de kwaliteitseisen, maar zeer zeker ook om aan de veiligheidseisen te voldoen. De dikte van het kunststof is in deze essentieel. Helaas zijn er nog te veel aanbieders die "goedkope" dakkoffers maken met te dun kunststof. Hoe dunner het materiaal, hoe minder robuust en dus minder veilig! Daarnaast is het erg belangrijk dat het kunststof UV-bestendig is. Om ervoor te zorgen dat de dakkoffer die u nu koopt ook over 10 jaar nog dezelfde kleur heeft, adviseren wij u te kiezen voor de volgende soorten kunststof; ABS/ASA of ABS/PMMA. Wilt u weten of de dakkoffer van uw keuze gemaakt is van de juiste dikte kunststof en of hij UV-bestendig is, dan kunt u dit eenvoudig controleren door te kijken of de dakkoffer het TÜV keurmerk en/ of ISO 11154 norm heeft.


Rijgedrag
De manier van autorijden met een dakkoffer verschilt nauwelijks van de dagelijkse manier van autorijden. Men dient wel rekening te houden met een lichte toename van het brandstofverbruik (10 tot 15%). Een aerodynamische vormgeving van de dakkoffer zal het toegenomen verbruik weer verminderen. Hou er ook rekening mee dat de hoogte van de auto met dakkoffer aanmerkelijk is toegenomen. Vooral wanneer u een (ondergrondse) garage binnen rijdt is dit belangrijk.

 

Terug

Onze service
Het service concept van Hapro Dakkoffers
Veilig betalen en data privacy