Gebruiksgemak

Belangrijke eigenschappen van uw dakkoffer welke zorgen voor optimaal gebruiksgemak
Hieronder vindt u een omschrijving van belangrijke eigenschappen voor dakkoffers die het gebruiksgemak bevorderen. Neemt u ze even rustig door en bepaal welke eigenschappen voor u van belang zijn.


Openen en sluiten van de dakkoffer
Kies voor een dakkoffer met dynamisch werkende knik- of gasveren. Deze zorgen voor een grotere opening waardoor u uw spullen beter kunt in- en uitladen. Als we het over de opening hebben, dan moeten we het ook zeer zeker hebben over de mogelijkheden die er bestaan om de dakkoffer te openen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een dakkoffer te openen namelijk: aan de achterkant, rechts, links of met een dubbelzijdige opening (links en rechts). Voor een optimaal gebruiksgemak adviseren wij u een dakkoffer te kopen met dubbelzijdige opening. U kunt uw dakkoffer openen, inladen en uitladen van zowel de rechter als de linkerkant. Er zijn al dakkoffers in het midden prijssegment met een dubbelzijdige opening.


Afsluiten van de dakkoffer
Een ander belangrijk aspect is natuurlijk het slot. Het is fijn dat alles makkelijk in te laden is, maar het is nog veel geruststellender dat u de zekerheid heeft dat de spullen veilig opgeborgen blijven. Wij adviseren u een dakkoffer te kiezen met een centrale vergrendeling, omdat dit het gebruiksgemak sterk verhoogd. Naast de centrale vergrendeling adviseren wij u een 2 of 3 punts centrale sluiting. Dit betekent: extra afsluitpunten, extra veilig en extra goed gesloten.


Bevestigingssysteem en en verstevingingsprofielen
Het is zeer belangrijk dat de dakkoffer die u koopt een eenvoudig en snel te monteren bevestigingssysteem heeft. Dit bespaart u ergernis en tijd! Naast de eigenschappen snel en eenvoudig te monteren moet het bevestigingssysteem zeer zeker ook veilig zijn. U moet natuurlijk wel de zekerheid hebben dat de dakkoffer die u op uw dak bevestigd heeft, blijft zitten als u een keertje hard moet remmen of uitwijken. U ziet dat ook hier de veiligheid wederom een belangrijke rol speelt. Gebruikersvriendelijke, gemakkelijke en veilige systemen zijn de verstelbare montage systemen die in enkele snelle en eenvoudige handelingen te monteren zijn. Let er wel op dat uw dakdragers geschikt zijn voor het bevestigingssysteem. De breedte is hierbij vaak van belang! Kijk ook of de dakkofer die u wilt aanschaffen voorzien is van metalen verstevigingsprofielen in de bodem. Deze geven extra stevigheid en stabiliteit voor het veilig vervoeren van uw bagage.


Volume (inhoud) en maximum gewicht van belading
Het volume wordt aangegeven door het aantal liters. Laat u echter niet alleen leiden door de liters. Kijkt u ook goed naar de afmetingen van de dakkoffer. Controleer van tevoren wat de maximale dakbelasting van uw auto mag zijn. Het gewicht van de dakkoffer en dakdragers inbegrepen. (max. belading van 75 Kg is ideaal).


Een dakkoffer is een handige en praktisch oplossing om al uw bagage mee te nemen op vakantie. Als u terug komt van vakantie zal deze echter ook opgeborgen moeten worden. Aangezien de dakkoffer nogal wat ruimte in beslag neemt als u deze wilt opbergen zijn er speciale hulpmiddelen verkrijgbaar om de dakkoffer aan de muur of aan het plafond te bevestigen.

 

 

Terug

Onze service
Het service concept van Hapro Dakkoffers
Veilig betalen en data privacy